• Tyrrestrup - historisk set

  Med en historie helt tilbage til 1438 er billedet her fra ca. år 1930 absolut af nyere dato.

  Se flere historiske billeder i galleriet.

 • Tyrrestrup Gods anno 2014

  En perle af en Herregård sådan som Tyrrestrup ser ud i dag, med velholdte bygninger der rummer  14 værelser og en flot spisesal der ofte benyttes når der arrangeres Jagt fra gården.

 • Tyrrestrup set fra luften

  Smukt beliggende midt i den jyske muld omgivet af Vold anlæg på 3 sider.

 • 1
 • 2
 • 3
                       

Om Tyrrestrup Gods

Thumbnail image

 

Tyrrestrup er en smuk herregård beliggende en kilometer indenlands på nordsiden af Horsens Fjord i frugtbart, kuperet og skovrigt terræn. Hovedgården kendes fra 1438. Den trefløjede hvidkalkede hovedbygning med rødt bindingsværk er fredet. Bygningen er opført ca. 1720, kælderen er fra 1500-tallet og ligger på et voldsted med vandfyldte grave.

I perioden 1740-150 blev ladegården overfor hovedsædet bygget.

Avlsgården frasælges

I 1936 blev avlsgården frasolgt til jordlovsudvalget, der nedrev de imponerende avlsbygninger. Jorden blev udstykket til 30 parceller, og det gav anledning til væsentlig debat på egnen. Parcellerne blev dog solgt i løbet af et år, og man kunne begynde at bygge på grundene. Bl.a. brugte man en del af avlsgårdens materialer, som blev nedbrudt.

Husmandsbrugene

Ved udstykningen genbrugtes ejerlavets hovedvejnet med tilføjelse af markveje til de enkelte brug. Mange ejerlavsdiger er derimod fjernet eller perforeret.

Husmandsbrugene fremtræder trods nogle ombygninger endnu i ganske homogen byggeskik. De bestod i sin tid af et stuehus i røde mursten med halvvalmede gavle og tegltage, en staldlænge i samme stil uden valm og et lille hønsehus med flad, skråt tag. De fleste er i dag fritidslandbrug med en del juletræsproduktion.

Hvor ligger Tyrrestrup (Klik for stort kort)

Tyrrestrup luftfoto 2 kontrast

                       

Kontakt

Tyrrestrup
Tyrrestrupvej 41
8700 Horsens
Tlf: 75 65 78 12
info@tyrrestrup.dk

Tyrrestrup

Klik på Google logoet for stort kort